20% akció minden tetoválógépre és tetoválókészletre az első 50 vásárlónak!

Kérdésed van? Hívj minket! +36204457300

Blog

5+1 ok amiért a legtöbb ember tetováltat

Tetoválószaki
Tetoválószaki
2021.09.21 23:06
5+1 ok amiért a legtöbb ember tetováltat

Amíg néhány évtizeddel ezelőtt még ritkaságnak és deviáns viselkedésnek számított a tetoválás (a rosszalló pillantásokról és a fogak között odavetett félmondatokról, utalásokról nem is beszélve) addig mára teljesen elfogadottá vált. De vajon miért tetováltatnak az emberek? Mi viszi rá őket erre? Tetoválószalonok segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb indokokat.

Túl a divaton

Alig egy generációval ezelőtt még az számított különlegesnek, ha valakinek valamilyen látható helyen volt tetoválása. Mára már teljesen megváltozott a trend, és szinte az a meglepő, ha valakin nincs látható (vagy akár egy apró, láthatatlan) tetoválás. De aki tetováltat, miért tetováltat? Mi az oka? Íme a legnépszerűbb néhány ok.

 

A fontos életpillanatok

Szinte mindenkinek eszébe jutott már az, hogy az életének a legmeghatározóbb pillanatait meg kell örökíteni. Sokan az esküvőjük napján tetováltatják magukat, az apák gyakran magukra tetováltatják a gyermekeik születési dátumát a szerelmük nevét, vagy bármilyen más olyan időpontot, helyszínt, pillanatot, amelyre örökké emlékezni szeretnének.

 

Egy szeretett személy tiszteletére

Ha valakit mélységesen szeretsz, imádsz, felnézel rá vagy rendkívül bensőséges kapcsolatot ápolsz vele, akkor egy tetoválással állandó helyet adhatsz neki testeden és a szívedben. Az életed meghatározó személyein kívül az emberek a szüleik, bálványaik, személyes hőseik, sőt háziállataik tiszteletére is tetováltatnak. Az ilyen tetoválások valóban a tiszteletről szólnak és segítenek abban, hogy mindig veled legyen az, akit magadra varrattál.

 

Hogy más legyél

Ma már teljesen elfogadott önkifejezési eszköz egy tetoválás. Azért teszed, mert egyedi vagy, nonkonformista, lázadó. Nem akarsz beleilleszkedni egy sablonba, mert pontosan tudod, ki vagy, és büszke vagy magadra. És ezt a különcséget éppen egy tetoválással akarod megmutatni.

 

Hogy tartozz valahova

A „más légy”, és a „tartozz valahova” gondolatok nem ellentétje egymásnak. Sokan vannak, akik valamilyen szimbólumot, együvé tartozási jelet, számot, képet tetováltatnak magukra azért, mert egyetértenek azzal, amit képvisel. Ennek az eredete egyébként a börtönből származik: talán még emlékszel a pontokra a különböző börtöntetkókra. Persze, a tetoválás lehet egy autómárka, egy focicsapat logója is.

 

Elfedsz vele valamit

A tetoválás képes a hibákat varázslatos műalkotásokká változtatni: könnyedén elfedhetsz a segítségével olyan a hegeket és a foltokat, amelyeket el akarsz rejteni, felejteni. Vigyázz arra, hogy ez lehet kontraproduktív is, mert lehet, hogy a tetkó inkább emlékeztet majd arra, amit el akartál vele fedni.

 

A figyelemfelkeltés

Amikor valaki extrém látványos helyre készíttet rendkívül erőteljes tetkót (vagy tetkókat) vagy szinte mindenhol tetoválás borítja a testét, nos, az egyik legfontosabb számára a figyelemfelkeltés. Akár egy teljes nyaktetoválást, akár egy minimalista mintát viselsz a csuklód belső oldalán, egy tetoválás mindenképpen felhívja magára a figyelmet: csak nem mindegy mennyire. Erről persze szabadon dönthetsz.

Szeretnél tetoválást? Kattints, van pár szuper ötletünk: https://www.tetovaloszaki.hu/